За консултации и поръчки телефон +359888254702 без почивен денПоръчки без почивен ден:
+359898688086

Меню
Меню

Какво е Дигитално Масло?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТЕХНОЛОГИЯТА ДИГИТАЛНО МАСЛО

Под Дигитално масло разбираме съвкупност от цифрови и ръчни техники, позволяващи репродуцирането на живописни произведения на изкуството с безпрецедентна точност и скорост, на цена, доближаваща се до обикновения печат. Резултатите са очарователни и пълни с цвят и въздействащ релеф произведения, изключително близки до определението за оригинал.

Предимства:

  • Точно възпроизвеждане на оригиналните цветове
  • Точно копиране на релефа при наличие на 3D сканирано копие
  • Свобода за влагане на различни материали за текстуриране
  • Възможност за създаване на авторски оригинали
  • Произволно мащабиране на размерите на релефа и изображението
  • Издържливо на вода - картини за баня
  • Възможност за производство на репродукции с големи размери

Наборът от техники, които усъвършенстваме вече повече от 12 години, е изключително разнообразен и събира в себе си повечето познати и традиционни техники с достиженията на дигиталната революция в Европа и отвъд океана. Изборът точно какво да се приложи, зависи от конкретното произведение и тиража му.

Резултатът е като истинска картина с реална обемна текстура (не прозрачен гел, изполван в тъй наречения „ръчен релеф“). Технологията също позволява да се апликират във визията истински материали - органично текстуриране като пясък, памук, конопени нишки и кристали и шлак метал, златни или сребърни акценти. Така се създават уникални по своята текстура картини, позволяващи артиста да вложи своята визия и талант в авторски копия, които практически представляват нови версии на произведението.

Основно два са пътищата, които следваме при репродуцирането и всичко зависи от това дали имаме достъп до оригиналното произведение или разполагаме само с негово качествено графично изображение (снимка).

Оригинално произведение

Цифров файл - снимка

3D сканиране на произведението

Създаване на релефен макет от художник по снимката, имитирайки техниката на създателя на произведението

Създаване на мащабируемо
3D копие

Създаване на мащабируемо
3D копие

Текстуриране и печат върху платно или плоскост.

Текстуриране и печат върху платно или плоскост.

 

При цифровото 3D сканиране разработихме свой формат за съхранение на дигитални оригинали  4D PixelOil, запазващ за всеки пиксел от картината освен цвят и координати XY и четвърто измерение – височина на релефа по Z оста.  Това позволява създаването на мащабируемо 3D копие със свръх висока резолюция, способно да съхрани картината за вечността и възпроизводството й в точност с произволни размери.

Това е и начин дигиталните артисти да пренесат своите произведения от виртуалната в истинската реалност. Един истински мост между двата свята – материализираме виртуалното.

Технологията позволява и на класическите творци да стигнат до повече ценители на таланта им, чрез лимитирани и сертифицирани тиражи. Защо да продават изкуството си само веднъж, като оригинал, след като това е възможно да се мултиплицира десетки пъти. Достигайки до повече хора изкуството им се популяризира, увеличавайки стойността на оригиналните им произведения в пъти.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки.